Thursday, 27 January 2011

~Sahabat sejati sampai ke mati~


 

 ~Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri. Apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah.
Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, kerana kasihnya ia memberanikan diri menegur apa adanya~
Uols, dah puas menatap pic² yg aku dah upload itu?Kalau uols nak tau ini la bff ai..BFF mase susah dan senang.BFF mase soping, gossiping, gediking,lepaking dan macam² ing lagi la...Even nak tgk AJL pown sesame okkk.Padahal mcm la rumah memasing xde TV.Hehehe...Nasib baik bopren x same.Hik3~
Lau dah dok bekumpul tuh korang tau je la camne havoc dan huru haranya keadaan.Dengan gelak masing² yg loudspeaker tuh.X payah gune mikropon dah.Hilang dah keayuan memasing.Hehehe...
Entry yg kali ni mmg aku tujukan khas utk dorg (Cik Moon, Mira, Ash, Nani, Zila dan Kak Pah).

Dear my BFF,
Mengenali korang sgt² bermakna lam hidop aku.Walaupun kadang² korang ade terase,terkilan dan terkecik ati ngn aku yang bermulut lazer ini, tapi korang tetap disisi aku (ayat poyo)..hihi...Korang sgt baik ngan aku.Sentiasa jadi peneman aku time aku alone.Kita slalu spent time together².TV korang dah mcm TV aku, Peti ais korang dah mcm peti ais aku, rumah korang dah mcm rumah aku (muke x reti malu)...Tapi sewa korang tetap sewa korang bukan aku...Hehehehe..Namun begitu korang x penah complaint (ke aku yg x dgr?huhu)...
Namun begitu korang tetap spesel dihatiku.Jgn tanye kenape korang sgt spesel dihatiku.Sbb aku xde jawapan untuk soalan korang tu.Yang pasti korang sgt spesel!

Dear Cik Moon, 
aku sgt terhutang budi ngan ko.Sepanjang kita pernah duduk serumah, ko dah byk tolong aku.Aku ingat lagi masa 1st time aku jumpe ko.Comel je Cik Moon..eh silap! Comel je suara Cik Moon.Cam doreamon.Hihihihi...Tapi ko seorang yg gagah perkasa sbb hari² ko angkat PC.Ingat lagi kita jumpa kat depan UNITAR kat Kelana Jaya.Masing² sopan je lagi sbb baru kenal kan...Bila kita dah dok same, kita g keje sesame naik motor ko.Ko la minah rempit terhebat ketika itu..Hikhikhik..Byk rasie aku yg ko simpan (ko ingt lagi ape kan?bia pecah diperot jgn pecah dimulut..hehehe..) 
Tak lama pas aku duduk serumah ngn Moon, Mira pown muncul..Tingg!!(sound effect) hihihihi...Cik Moon mmg dah kenal Mira sbb Mira same study ngn Cik Moon dulu.

Dear Mira,
Ko dulu pendiam je.Nyampah ai mase tu tau.Tapi bila dah lame kenal, Mira mmg jenis x byk cakap, lemah lembut, penyabar dan rajin!Tiap² ari Mira sapu lantai kat umah.Aku mmg jarang skali la kan.Hihihi...Tiap² hari kita jalan kaki g keje sesama sbb moto Cik Moon x boleh naik 3 org.Sebelum sampai opis kita mesti singgah kat stall pakcik yg jual pastri tu.Membeli pastri adalah kewajipan sbb nak bekpes kat pantri opis.Bila balik keje plak mesti singgah kat kedai burger.Beli burger plak utk dinner.Aduhh teringin plak nk makan burger daging spesel kat stall bawah pokok tu. Lau muak makan burger kita beli laksa.Makan je aku ngn ko Mira.Hehehe...Ingat lagi x masa kita jalan kaki lenggang mak Limah,ujan ttibe turun.Kita pown berlari² dgn ayunye ketika itu sbb pki baju kurung dan heels..Tuh x termasok lagi ngan kene sergah ngan anjing uncle tu.Hahaha..Rindunya detik itu...

Dear Nani,
Camne kita leh kenal ek dulu?Kalau x silap aku ko add aku kat YM kan?Mase tu ko dpt tau dr Cik Moon pasal lelaki yg kite gelar JK kaco aku..Kan?Tapi si JK dah xde dah skg.Aman dunia...Hahahaha..
Kita slalu borak dan gosip dalam YM je la..Aku x penah jumpe ko.Tapi aku x ingat bila mase kite jumpe.Rasenye ko dtg opis cikmoon kot...X ingat la.Ke mase yang kita kuar berempat ngan cik moon n cham?Yang kiteorg jemput ko kat umah.Masa tu ko duduk ngan kakak ko kat KL.Tak kisah la masa bile pown tapi best la kawan ngan ko sbb ko same negeri ngan aku.Hehehe...Walaupun ko kadang² moody, tapi ko x penah la lepaskan bad mood ko kat aku..Ko cpt je cool..Nasib baik..Hehehe...Sepanjang aku kenal ko jgk, aku x penah tgk ko dating. So, aku doakan ko cpt dpt BF k..Rugi woo xde BF..Just kidding!Ekekeke

Dear Zila,
Aku mmg suke sgt kwn ngan ko.Ko tau x kenapa?Sbb camne aku wat kat ko pown, ko cool je.X de sentap langsung. Kadang² aku begurau mmg brutal tp ko rilex je. Kdg² ko ade gak bg nasihat kat aku.Mungkin ko x perasan yg ape yg ko ckp tu sbnrnye nasihat.Ko mmg best arr Zila ! Thumbs up for u dear!Ko seorang yg sangat mementingkan penampilan diri.Even nak kemas rumah pown ko pki haircap.Mula² aku mmg xleh terima tp bile dah lelame,dah terbiasa ngn perangai pelik ko tu.Walaupun ko nampak moden pegi gym seminggu 2x, ko tetap x lupekan petua orang² tua iaitu sapu santan ngn limau kat rambut.Hehehe...Satu lagi yang wat aku respect ngn ko ialah wpon ko kekadang sexy, tp solat ko jaga.U r the best again babe!My wish is semoga ko cepat menamatkan zaman bujang k..

Dear Ash,
Ko la yang paling lamaaaa skali aku kenal.Since we're in school!Lama kan?Hehehe...Ko lagi kenal aku camne.Seorg yg bermulut lazer, berterus terang or outspoken dan kdg² keanak²an...Aku pown kenal ko.Aku tau ko pernah terase n kecik ati ngn aku tapi itu lah aku.Ko seorg yang bercita² tinggi.Hope ko dpt capai cita² dan impian ko wpon x semua ape yang kita nak kita leh capai.Ingat tu...Setinggi mana pown kita berada, jgn lupe yang kita pernah berada di bawah.

Dear Kak Pah,
Kak Pah dah mcm kakak aku sbb aku xde kakak.Wpon Kak Pah baru je dikalangan kami tapi rase mcm dah lama sangat kenal Kak Pah.Siyes!X tipu ni...Hehehe...
Kak Pah jaga kiteorg sume mcm kami ni adik² kandung Kak Pah.Terharu sgt.Lau boleh nak pelok Kak Pah ni.Tapi nnti orang kate aku Lesbo ler plak..Hehehee...Hope Kak Pah akan terus jaga kiteorg mcm adik² Kak Pah.Kak Pah seorg yang jenis x suke dgr sebelah pihak.Itu la yang aku suke psl ko Kak Pah.Lagi satu Kak Pah terer masak!X caye?Tanye la Cik Moon,Ash,Mira,Nani n Zila...
Kak Pah, aku tau ko penah kecewa ngan lelaki.Tapi aku doakan semoga ko bertemu ngan lelaki yang benar² cinta dan sayangkan ko.

Lastly, aku harap persahabatan kita ni biarla hingga hujung nyawa...Maafkan segala kesalahan aku (if any).Sesungguhnya aku ni manusia biasa yang x lari dari melakukan kesilapan.Aku sayang korang!



 

No comments:

Post a Comment