Tuesday, 15 February 2011

Aku perlukan baju baruuuuuu!!! Aaaa tulun!tulun!tulun!

Bilekah kali terakhir korang g shopping baju?Bape helai baju yg korang beli?Huhuhu..Nape aku tanye camni ek?Ape kaitan ngan tajuk entri aku?Okk ianya sgt berkait! Iye sgt berkait rapat!
Lately ni setiap kali aku nak g keje or nak kua dating ngn hubby aku mesti pening pale.Korang nak tau sbb ape?Yelaa aku pening sbb bukak almari baju je, mesti pening pale xtau nak pakai baju ape.Yela, mane x nya, tiap kali bkk almari tgk baju yg sama je.Nak mix n match?Dah byk kali mix n match..Huhuhu...Bosan..Sampai ke 1 tahap aku cam terpikir nak cadangkan kat bos opis aku supaya watkan uniform je supaya aku x pening pale ari Isnin nak pki baju ape,Selasa tudung kaler ape,Rabu nak pki suar kaler ape,Khamis nak pakai suar ke baju kurung, Jumaat plak nak pakai baju kurung mane 1 ni???Itu x termasuk g time nak kua ngn hubby or kwn2..Abis 1 almari aku punggah x reti nak pakai baju yg mane 1...Huh..Kadang2 mintak gak pendpt hubby baju mane nak pakai..Tapi kalau dah hari2 tanye mau muak gak die nak melayan..Huhuhu...
Semalam hubby ajak kua dating..Arghhhh tensen! Pelik kan?Sepatutnye sonok nak g dating ngn incik somi terchenta tapi aku tensen plak.Of cos la tensen.X de baju nak pakaiiiiiiiii..Warghhhh! Aku siap ckp g kat hubby yang aku xde baju nk pakai.KOrang tau hubby aku ckp ape? "Kalau xde baju nak pakai, xyah kuar"...Ngaaa~ <--itu nada ugutan...At last, aku pki je t-shirt ngn jeans.Kononnye nak pki ala2 ladies la kan sbb dah lame x kuar dating..Tapi hampeh..Huhuhu~
Tadi pas maghrib aku bukak almari, dok belek2 baju lam almari..After half n hour, baru aku pasan nape selama ni aku sgt bermasalah nak pilih baju setiap kali nak g keje or kuar jejalan.
These are the reason yg ai leh senaraikan wat tatapan uolsss :
1. Apabila melihat koleksi baju kurung, aku bru perasan yg aku dah lame x tempah baju baru.Senang cite dah lame x pegi beli kain utk wat baju kurung.
2. Aku jgk dah lame sgt x shopping baju.Senang cite dah lame x g shopping mall.Sbb?Bajet ciput..Hahahha
3. Aku selalu bali baju yg susah nak mix n match ngn kain tudung.Sbb beli asing2..Moral of the story beli skali harung.Senang nak matchkan baju ngn tudung.Ngeee~
4. Apabila sudah lame x shopping baju asik pakai baju sama byk kali, kebarangkalian kaler baju akan lusuh adalah sgt tinggiiii dan apabila sudah lusuh, dah x berminat nak pakai lagi.Senang cite, jadi kain lap meja.Huhuhu
5. Dulu mase aku beli baju aku bujang.Skrg dah kawen.Err..apekah kaitannye?
6. Sila kaji secara mendalam reason no.6...Ade kaitan sbnrnye ye uols..Still x dpt jawapan???Okkk2..Meh sini aku nak kasitau.Dulu sebelum kawen,Baju2 sume besar skg ni baju tuh sume dah mengecik (Statement x ngaku dah gemok!)..Hahahahahaha~X pasal je salahkan baju...Hik3...

Setelah membuat kajian secara terperinci, reason sbnrnya ialah most of the baju ai dah x muattttt! Huwaaaaaa!Sob3!~ :(


p/s: Tiap2 taon azam nak kuruskan badan.tapi......Angan2 mat jenin je aku ni..huhu

No comments:

Post a Comment